dorpsraad hummelo home

Reactie Dorpsraad Hummelo op afsluiting Dorpstraat Laag-Keppel

Reactie Dorpsraad Hummelo op afsluiting Dorpstraat Laag-Keppel

Dorpsraad Hummelo is ernstig teleurgesteld over het afsluiten van de Dorpstraat in Laag-Keppel. Na de berichtgeving van afgelopen week via de mail en in de lokale media, hebben wij met voortschrijdend inzicht en op proactieve wijze contact gezocht met de betrokken ambtenaren en wethouder van de gemeente Bronckhorst, de uitvoerende opdrachtgever van de gemeente Doetinchem en projectleider Hummeloseweg en Dorpstraat van de provincie Gelderland.

Allereerst willen wij opmerken dat wij oog hebben voor de ontstane verkeerssituatie in de Dorpstraat in Laag-Keppel. Wij onderkennen dat hier maatregelen dienen te worden genomen om op de korte termijn de ervaren overlast te beperken.

Wij zijn echter volledig overvallen door de mate van maatregelen en zijn hier zeer, zeer ontstemd over.

Het afsluiten van de op dit moment enige overgebleven hoofdader tussen Bronckhorst, Doetinchem en Montferland zorgt voor een onevenredig verdeelde druk op het wegennet rondom Hummelo en Keppel. Dit blijkt ook wel doordat het met afsluiting van 1 weg niet is opgelost. De volledige verkeersstroom wordt via de zuidkant van Hummelo weggeleid om nog maar te zwijgen over de verkeersdruk die zich zal vertonen in onder andere de Horstweg en Eldrikseweg. Hiernaast geldt voor het regionale forensenverkeer dat er vele kilometers om moet worden gereden. Kilometers die hoogstwaarschijnlijk niet door werkgevers vergoed zullen worden. Ook is voor de ondernemers zowel aan de Hummelose/Keppelse kant als die aan de Wehlse kant een zeer slechte bereikbaarheid ontstaan met alle logisch te verwachten gevolgen.

Het afsluiten van de weg is voor Dorpsraad Hummelo dan ook echt een brug te ver! Wij hebben proactief mee willen denken door alternatieven voor te stellen, een eenrichtingssituatie op de Dorpsstraat, eenrichting langs de werkzaamheden bij Doetinchem was een van de concrete en in onze ogen eenvoudige oplossingen die de problemen ontstaan door werkzaamheden in Doetinchem zouden verdelen en dragelijker kunnen maken. Wij hebben helaas geen gehoor gevonden bij Wethouder, ambtenaren en projectleiders. Wij voelen ons hierdoor weer in een reactieve positie gezet.

De inzet van de klankbordgroep Hummeloseweg / Dorpstraat die is ingesteld om de voorgenomen verkeersbesluiten te bedienen van draagvlak, is in deze beslissing totaal aan voorbij gegaan! Voor ons voelt het genomen besluit als een nederlaag voor dit gehele proces, daar waar wij eerder een prettige samenwerking konden ervaren in de klankbordgroepgesprekken met dezelfde deelnemers, is dit in deze situatie ons inziens volledig achterwege gebleven.

Wij begrijpen de onvrede die er heerst in de dorpen en beraden ons op hoe verder te gaan in dit proces!

Word NU lid van
Dorpsraad Hummelo!
dorpsraadhummelo@gmail.com
deze site is gemaakt door
Frank Los